♥ THEY ARE MY SUNSHINE ♥

Saturday, November 10, 2012

I'm Totally In Loveeee

Yeahhh I am in loveee bebeyh...dah lama ku pendam perasaan ini. Aduhhh sakitnya memendam perasaan nie. ahaks. geli pulak aku dok pendam perasaan bagai. but naa, i'm serious that i'm totally in love with this..






Handphone?what-the-? in love ngan handphone aku nie betul ke idok?adakah aku patut berjumpa dengan doctor seperti yang disarankan oleh one of ma friend bila aku cakap aku in loveee. terkejut kemainnnn lagi taw dia tu. al-maklumlah aku kan macam suci-suci gitu kalo bab-bab cintan cintun bagai nie. *masuklifttekansendiri* harharhar :p

Okeh straight to the point aku memang dah terjatuh chentaa kat handphone jenis nie. handphone nie bukanlah jenama hebat macam Samsung or what-so-ever tapi dia ada suma function yang aku nak, yang aku sukaa huhuhu. I want it badly tapi buat masa sekarang nie fulus sangat-sangat tidak mengizinkan. aku plan nak memilikinya after finished my diploma. Insya-Allah kalo ada rezeki lebey. 

Well..aku nie kalo nak beli barang,aku bukanlah jenis yang tengok kat jenama sangat. as long as barang tu boleh guna aku sapu ja.hehe. tapi kadang-kadang tu ada la jugak beli barang yang ada jenama tapi tak selalu lah and tak banyak pon. handphone kat atas tu jenama Ex-Note. buatan jepun katanya. function pon not bad. that's why aku macam tak kisah sangat nak beli. harga pon boleh tahan. Hewhewhew. 

Kenapa aku cakap aku dah tahap in love dengan handphone nie? sebab aku asyik buka page handphone tu then baca dia punya description,function,comment-comment orang pasal handphone tu etc etc then aku keluar. macam orang angau pun ada.huahuahua.

Okehlahhh nak merapu yang tu ja pon..tak taw nak hupdate apa.lagipon kan dah lama tak hupte plus hari nie kan tarikh best.nak jugak ada satu entry on this date. 10-11-12. cun kann?hehehe. so, adiosss ppl. take care musim-musim hujan nie senang dapat penyakit. :)

Monolog Dalaman: Kemarin hari Jumaat.Jumaat terakhir dalam kalender Islam. Dan kemarin dapat berita one of my coursemate meninggal dunia. Innalillah. Dia meninggal dalam tido. Ya Allah senangnya cara dia meninggal. dah la meninggal pada hari yang mulia hari jumaat. Semoga roh arwah bersama orang yang beriman. aku tak kenal sangat dia pon. tapi aku cam la muka. kenal-kenal macam tu jer. dia dah lepas. macam mana pulak kita yer. adakah akan senang macam dia? Sesungguhnya jodoh,ajal maut semua rahsia Allah.bila-bila ja dia boleh jemput kita. :(








Monday, November 5, 2012

Pabila Gusi Membengkak




I'm having it right now.Ya Allah sumpah sakit gilaaaaaaaa kot.Hewww dan aku rasa keadaan gusi aku macam nie..  
*pic sumber: pak cik google.*

Keadaan aku bila sakit nie ialah terasa macam nak menangis tak berlagu pon ada.pedih siot.tapi Alhamdulillah still boleh makan tapi makan kena control la..bukan control ayu dan bukan jugak control makan control tu maksudnya bila makan tu nak kunyah tu perlahan-lahan ja..tidak kemain lagi hahh.hewhewhew =,="

Tak taw dah nak buat lagu mana. dah banyak ari aku sakit.tapi baru tadi teringat nak tanya pak cik google apa petua yang bley buat untuk hilangkan bengkak nie. ada banyakkk..macam-macam dia bagi. aku ingat nak cuba yang senang dulu la..minum air suam plus garam tak law la mujarab ke idok.harap-harap la mujarab.huhu.

P/s: Well any suggestions guys?kot-kot la ada yang pernah merasai apa yang aku rasai pada saat dan ketika ini.hehe :)

Monolog Dalaman: Taw dah lama tak hupdate blog nie. bila buka terkejut tgk bilangan followers berkurang sorang.aritu dah berkurang sorang.kadang-kadang sedeyy gak ye la mungkin sebab aku tak follow dia jadi dia pon unfollow aku. Well kalo nak follow biarlah ikhlas yer.huhu T___T

Saturday, October 20, 2012

The Holiday is Begin..



Yeahhhhhh akhirnya berakhir sudah sem 5 aku.. kemarin abeh ja last paper petang tu aku terus balik. malas nak bertapa lama-lama kat Melbourqe tu. singkat?memang singkat. rasa macam singkat sangat sem nie. dan sem depan, is my last sem. yeayyyy dah jadi SENIOR! ahaks :p

Ermm nak buat apa yer cuti-cuti nie?nak keja ada ke yang nak amek keja untuk sebulan ja?macam tak ja. =,=". so, nampaknya dok umah jer la keja bela badan. yang tu ja yang dok nampak la nie. harharhar :D. lagipun banyak aktiviti yang menanti aku. aktiviti biasalah yang selalu dok buat time cuti sem nie. online-ing-movies-korean drama-korean varities show-gaming-tido. Haihh kan banyak tu aktiviti yang nak buat. Kehkehkeh. :p

Okeh la tak rajin sangat nak menaip sebenarnya. hupdate pon sebab bak bagitaw yang aku free untuk sebulan lebih nie! Wehuuuuuu~ :DD

Ouh by the way untuk segmen yang lepas-lepas tu kan, aku dah DONE Follow suma yang follow blog nie. kalo ada yang tertinggal tu maaf lah yer. Tapi let me know la sebab maybe yang aku tak perasan or bila aku nak buka blog korang tengok-tengok tak dak link.haaa dah tu acene aku nak follow?Hewhewhew =__="

Ouh by the way (again), HAPPY BIRTHDAY to my dearest little niece yang omey-omey nie. haiiihh kejap jer da setahun taw. bapa lama ntah aku tak jumpa dia,tengok-tengok dah boley jalan sikit plus tumbuh gigi 2 batang.alahaiii omey je taw!

To my little niece Nur Zulaika Safiya, Acu sayang adik ketat-ketat taw. Heeee :)






Monday, September 24, 2012

Warkah Buat Kekasih..

Warkah buat kekasih??kahkahkah rasa macam nak gelak guling-guling tenggiling pon ada..warkah buat kekasih la sangatkan padahal...warkah buat...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.



Laptop??yeahh laptop. laptop la kekasih hati aku buat masa sekarang nie. tak dak lappy nie bleyh bohsann wooo..hahah mana tak nya kalo balik umah ja memang benda alah nie la yang aku selalu mengadap. TV memang dah jarang tengok. Hewhewhew =__="

Malam nie malam terakhir aku bersama dengan dia. macam yang aku kata kat entry lepas yang aku akan tinggal lappy nie buat sementara waktu.cehh kononnya nak fokus kat final la. bukan konon memang nak fokus pon. InsyaAllah. doa-doakan aku keyh. :)

Sepatutnyaa, perancangan asal aku akan balik ke Melbouqe aka Merbok yang terchenta petang tadi. tapi memandang keadaan cuaca yang tak mengizinkan which hujan lebat so aku ngan kawan-kawan aku terpaksa batalkan niat untuk balik. yelahh dah balik pon naik motor. kalo naik kereta kot la kan bley ja balik sana tuh. dalam keterpaksaan tu sebenarnya sukaaa la jugak sbb dapat stay lagi 1 malam kat sini dengan mak and ayah. Heeeee~ :D

so, dear lovely dovely lappy, please take care of yourself yahh..I'm not going to play with you for about 1 month.I think. =,=". pleaseepleaseepleasee do keep yourself save. i mean reaaaal save. LOL :p

Haha buat ayat macam apa lagi..macam orang gilak ja kann?hewhewhew. biasalah malam-malam cam gini kalo bosann tak hengat memang akan meroyan la aku sorang-sorang. so, before aku meroyan lebih teruk lagi better I'm off. till then yah. panjang umur kita ketemu lagi. :)

Monolog Dalaman: Earthlings!! wish me luck pleasee for this final. All of your Doa will make me happy and InsyaAllah tenang untuk menghadapi this upcoming exam. :D


Friday, September 21, 2012

Jom Tingkatkan Followers Sampai Lebam

Sedar tak sedar dah nak abeh sem 5..rasa macam baru semalam ja start sem 5 nie. macam baru semalam ja masuk rumah nie. tapi arinie dah start study week. peperangan aku untuk sem nie bermula 2 oktober nie. macam lama ja lagi kann?tapi tak dak maknanya macam lama..sat ja. so, really-really need to struggle this time. result sem lepas sangat-sangat teruk!padan muka aku kann banyak sangat maen..well memang slalu macam tu pon every sem.hukk~

Esok nak balik umah sat. balik sat ja tak bley balik lama-lama kang memang tak study la aku dok umah.bukan kata study pegang buku pon jangan harap la. balik nie pon nak lepas rindu kat ayahanda dan bonda terchenta je pon. :) dan balik nie, nak letak lappy kat umah terus. tengok bartapa serius dak yang aku betul-betul nak struggle this sem. haha. kalo ada lappy kat sini memang tak jadi koje jugak la. buka buku sat ja mukabuka ja yang terbuka lamaaaaa nanti.hihihi :p mana dengan layan movie lagi..so say no no to lappy untuk beberapa minggu nie. bley tahan ke?harap-harap boley la.

Fuhhh tu baru intro je oke? al kisahnya hupdate blog sebab nak masuk segmen. kan dah lama tak masuk segmen. bagi la peluang kat cheq sat no. *oke kegedikkan disitu* hihihi :p

Oke tengok title entry kat atas nie pon dah taw kan segmen apa yang aku nak masuk. well korang yang belom join pon boley. tak salah pun kalo nak join picit jer sini oke ---> Merepekgila



Jumlah followers yang aku ada sekarang baru 328.(tak berapa rajin nak print screen :p) tak banyak macam korang yang dah beriban tu kann..so, harap-harap lepas join segmen nie ada la yang sudi memollow belog nie dan dapatlah menambahkan lagi follower aku yang sedia ada. jangan risau kepada blogger yang follow blog nie pasti aku akan follow balik blog korang. pasti! that's my promise. kalo aku tak follow selepas korang follow belog aku, maknanya aku tengah bizi dengan final la yer. harap korang boley bawak bersabar.hiks :D

So, adioss for now. Trimas sudi baca. :)

Sunday, September 16, 2012

Perlukah Begini, Perlukah Begitu?

Eceh cehh cehhh..apa yang perlunya begini, perlunya begitu teww?? geli aku ayat macam ala-ala skema gitew. * walaopon kadang-kadang agak skema la jugek aku* Hewww =,="

Okeh ekceli aku sendiri pon tak taw apa yang perlunya begitu begini bagai. just a random title yang aku bagi gara-gara nak hupdate belog tapi tak hado idea. hohoho. *Biarlah aku mampu, kau mampu? (hiks ayat macam nak cari gadoh ja huhu)

Hari nie 16 Sept hari Malaysia so of coz la cuti kenn??kome-kome semua pon cuti gak kann? yang mana tak cuti tu ouhh saya sangat bersimpati dengan anda. hihihi :)

Well bila dah cuti maknanya tak dak kelas. bila tak dak kelas tak bermakna bley dok umah leklek lu sambil goyang-goyang kaki, goyang punggung, goyang inul semua tu. ouhh nehe-nehe. nama ja cuti tapi haihhh ada ja esaimen yang nak kena hanto, dengan presentation bagai. tuuu haaa berlonggokan test sedang menanti aku. puiii! tak boleh duduk senang langsung. *tapi dan ja dok layan coqita* HAHA :p

Andandand..*perghhh tetiba mood berubah jadi eksaited kemain tak ketahuan hala. nak taw sebab apa? sebab..sebab..hiks malu plak nak kabo.. sebab nie la.. picitsiniuntuktengok. nampak dok ada nama Syieda syaada kat situ??Haa ceq dapat souvenir dari KAK MAGHIA  la..ingat tak entry yang kak maghia buat masa dia kat terengganu tu? kan dia ada nak bagi souvenir. aku yang kadang-kadang gedik. kadang-kadang selamber, kadang-kadang pemalu ya amat dengan tak taw malu nya tinggalkan komen cakap nanak souvenir tu. dan tak sangka ada jugekk rezeki aku untuk dapat souvenir dari kak maghia kitew tuh. hiks ;)

Ada yang jelly dengan kitew ker? alohh jangan la jelly-jelly taw.*owhh bajet-bajet. nanty-nanty rezeki korang-korang pulak. yer dok? hihihi okelah nak p masak nasi goreng sat lapaq dah ni. okehh adiosssa. :D

Thursday, September 6, 2012

Dugaan Di Akhir Sem


Seriously aku bengang betul dengan orang yang selalu MOODY tak ketahuan hala nie! apa ingat dia sorang ja ada kepala hangin?orang lain tak dak?aku tak bley  nak kepala hangin? hadoiiii pleaseee la rimas taw dak? ingat orang suka sangat ka dengan kepala hangin hang tu? lama-lama orang pon bley fed-up la even your BFF or whatsoever. 

Sikit-sikit nak moody. sat oke, sat boley bercakap elok-elok, boley gelak ketawa sama-sama tetiba hang bley buat bodoh ja dengan aku? bila bercakap sikit pon tak tengok muka. dengar pon nak tak nak ja!

Ya Allah sabaq ja la! aku tak taw sampai bila aku bley bertahan dengan situasi ni. rasa macam nak kuar dari umah nie pon ada. Huhuhu :'(

Entah la kadang-kadang tu terpikir kata malas dah nak buat baik dengan orang sebab depa tak hargai pon! jangankan kata hargai pandang pon dak. so sangat-sangat useless buat baik kat orang macam nie!

Betoi la apa yang orang kata

"BUAT BAIK BERPADA-PADA, BUAT JAHAT JANGAN SEKALI"
Soooo trueeee!

Dan aku paling benci dengan orang yang berkira dengan aku! yes benci gila! tolonglahh jangan buat sampai aku berkira  dengan hampa balik. aku paling tak suka bab berkira nie. Seriously TAK SUKA. 

 Nina :)
 Bobo :)
Intan :)

I miss the three of them!! my lovely ex roomates. sesungguhnya yang BARU tak dapat menggantikan yang LAMA :(



Sunday, August 19, 2012

Salam Aidilfitri!

Hyehyehye..Assalamualaikum readers :D ..wahhh mood bahagia kemain lagi taw. almaklumlah hari nie kan hari raya..gila kau tak happy orang gila pon happy yer tak??hehe

Amacam hari raya korang?best?mestilah bestkan sebab hari rayakan hari kita meraikan kemenangan setelah berpuasa selama sebulan.*amboi ayat skema gilesss* hiks :p

Aku?of course la happy..dalam banyak-banyak tahun, tahun ni la aku beraya paling sakan..ye la mana tidaknya..kalau tak setiap hari raya first ja mesti aku dok umah ja. jadi penunggu umah.tak pergi beraya mana.ehh bukan tak pergi langsung cuma kadang-kadang ja.huhuhu. tapi this year, fuhhh puas gilos beraya ngan member-member tersayang. sampai ke manghrib jugak la.hihihi.

Part yang paling best bila ber"photoshoot" kemain lagi ngan kengkawan tadi. photoshoot sampai tak hengat dunia. tapi gambo tu ada kat my friends, nanti bila dia dah upload kat fb akanku upload disini pulak yer hee~ :D

Tapi-tapi before dapat pergi beraya sakan tak hengat dunia tuh, of course la ada sesi kerahan tenaga dulu. kena buat itu, buat ini, fuhhh penat-penat. keja kena buli ja ngan kakak-kakak and abang-abang. *sigh*

Then, apa yang bestnya tahun nie sempat amek gambar family.weeee sumpah best okey. hiks :p


1 Happy Family :D

Oke daa for now.nak p tengok TV pulak. Selamat Hari Raya people!! :DD



Thursday, August 16, 2012

Bila Blogger Maria Hana Follow Blogku


Bila buka blog nie smalam then tengok kat followers wuuu dah bertambah even sorang..then paling tekojut bila perasan yang follow tu blogger melotop sis Maria Hana. wehhh korang kenal tak?tak kan tak kenal kot pemilik belog yayahana nie?hee~ :D

Thanks taw  Kak Maghia sebab sudi follow belog yang tak seberapa nie. dah la belog buruk malas hupdate pulak tuh. Hewww =__="

Apa-apa pun Selamat Hari Raya untuk Kak Maghia and semua followers yang sudi follow sini. Arigatogazaimass!! Kamsahamnida! Xiexie! :D

Trimas sudi baca. :)

Monolog Dalaman: Mood raya dah maii!! lalalalla tak sabaq nak qaya! Weee~ :DD

Teman Pengganti


Ketawa bersama
Menangis bersama
Ku bersumpah harap kita
Mati pun bersama
Sejak dua menjak ini
Makin kerap ku diganggu visi
Bila celik, juga bila mimpi
Aku nampak kau, tapi bukan aku yang di sisi
Dia membelaimu dengan izin dan permisi
Sentuhan katanya semuanya kau iakan
Sentuhan jari kau diamkan dan biarkan
Aku redha walau tidak ku damba
Walau hampa semuanya dah dijangka
Beberapa purnama dulu cinta bertahta
Kenangan dibina kita indah belaka
Ketawa bersama, menangis bersama
Ku bersumpah harap kita mati pun bersama
Namun hakikatnya, bukan mudah
Aku sembunyikan gulana-gundah
Segalanya kan berubah
Dengarkan apa yang ku mahu luah
*Rahsia ini
Telah lama ku pendamkan
Tiba masanya
Segala-galanya
Ku ceritakan
Aku kan pergi
Pergi ku tak akan kembali
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti
Dalam dunia yang maya, prejudis dan bias
Kita tak terlepas dari terkena tempias
Rimas, ditindas, sembunyi dalam puisi dan kias
Tidak kau bidas, tak berpaling walau sekilas
Hanya kau yang tahu kodeksku yang kompleks
Dalam disleksia cuba kekal dalam konteks
Bila dunia seolah tak memahami
Kau sudi selami, dalami dan mengalami
Setia mendengar, sentiasa hadir
Ingat setiap ulangtahun, setiap hari lahir
Tiba pagi Syawal, kaulah yang terawal
Syawal yang terakhir ini pasti rasa janggal
70 000 hijab harus ku singkap
Ku sorok kitab balik tingkap penjara hinggap
Dalam diam ada, seorang yang ku puja
Kau teristimewa tapi dia yang sempurna
Sedih. Lagu nie memang sedih kalau betul-betul kita hayati.kann? first time dengar lagu nie masa black datang Uitm Merbok aritu.and first time jugak dia nyanyi lagu tu.kiranya memang kami yang kat dewan tu lah yang first dengar lagu ni.katanya lah.rasanya time tu memang radio-radio pun tak mainkan lagu nie.seyes sedihh weh lagu nie.sangat-sangat mendalam maksud dia.lagu nie dah jadi one of my fav song! hewww =__=


Friday, July 27, 2012

A Miracle Things Happen on a Second day of Ramadhan

Alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah..such a miracle when one of my problem that I faced before this was settled on a second day of ramadhan. Syukur Alhamdulillah.

It's such a big problem actually which is something important that I missing for...ermm I dont know..I just dont want to recall actually because I cried alot for this problem.Yeahh alot of tear. Ahaks :')


And yeahh tomorrow had a MUET again.This time for reading,writing and listening.Gahhhhh I'm soooooo nervous! Lama gila kot tak menulis dalam english.Last pun masa sem 3 haritu.*lama la sangat kann?*haha. So yeahh people outhere..pleaseeepleaseeepleaseeee wish me a very best of luck. Doakan saya tawtawtaw.Jasa baik andaaa akan dikenang selamanyaaaa! :D

Trimasss for reading! And yahhh tak terlambat lagi kan untuk wish SELAMAT BERPUASA TO ALL OF YOU!*even dah seminggu berpuasa. hihihi :p

Friday, July 13, 2012

Misteri Sepasang Selipar Bukan Lagi Misteri


Ahahaha akhirnya terjawab sudah misteri kehilangan selipar yang membelengu diri ini..misteri yang ku sangkakan rupanya tak adalah misteri sangat.Sumpah lawak kot bila taw kisah sebenar disebalik kehilangan selipar itu.Harharhar :D

Dan misteri tu terjawab petang kemarin bila one of my classmate datang umah then dia cakap 

"Eh macam mana sebelah selipar aku bley ada kat sini?"Then baru lah dia sedar yang dia tersilap sarung masa datang sini that night. which night pon aku tak taw la haha...so all the mystery was cleared now. Just tunggu dia mai anta tukar balik lahh..heee kesian sungguh kat selipar aku yang jadi mangsa. and buat penat ja pikio macam-macam sampaikan macam-macam teori haa yang keluar.Ada orang masuk lahh..kucing bawak lari lah..Sampai mengadu kat my mom lagik.Ishh tapi idok la ngadu sampai nangis-nangis ke apa kan..just cita ja sebab dok syak orang masuk tapi tengok-tengok bukann! adoiii lawak-lawak. HAHA :D

Sunday, July 8, 2012

Misteri Sepasang Selipar


Seriously aku tak taw misteri apakah yang sedang or tengah melanda umah nie.Kehilangan sebelah selipar aku secara tiba-tiba memang mengundang misteri nusantara.Hewwww~ Kalau setakat selipar jepun hat RM 2.90 sepasang tu aku tak kisah sangat..tapi  yang buat aku gelabah meqoyan tak hengat bila selipar baru yang harganya RM 14.90.RM 14.90 Okeh.Dah la aku amek masa gak pikio nak beli ke idok selipar tu aritu.Alih-alih tak dan puas pakai lagi dah hilang.Huiii kalau hilang duadua belah terus tak pa nie tak hilang sebelah ja tinggal sebelah lagik terkontang kanting sesebelah dia..kesiannnnn tawuu.

Hadoiyaiii sapalah yang calas selipar aku tuh?Memang misteri sungguh ni.Takkanlah kucing curik kot macam cakap one of my housemate. Macam tak logik lah pulak. Kannnn?Adoiiii penasaran ni. 

Wahaiii selipar kembalilahh kau kepadaku.Sesungguhnya aku amat merindui kamuuuu!! Huarghhhh!*ayat meqoyan tak sudahhh ni* Hewhewhew =.="

Saturday, July 7, 2012

Perubahan.


Its not that changes what I mean. LOL
*Pic credit to pak cik google*


*Pic credit to pak cik google*


Perubahan. Memang susahkan kalau nak buat perubahan. Tambah-tambah kalau perubahan kearah kebaikkan ni. Well, it is the reality. Its really hard to changes. Nak berubah. Aku nak berubah. Nak berubah kearah kebaikkan. I want to be a better Muslimah. Insya-Allah.

Tapi kenapa rasa macam susah.Ya Allah why it is so hard. I really wanna make a changes in ma life. But I'll try my best to make it happen. Ya Allah, bantuilah hambamu ni. Semoga masih ada peluang untukku untuk berubah. Berubah menjadi yang lebih baik. Menjadi hamba yang lebih dekat dengan-Mu. :'(

Monolog Dalaman: MUET is around the corner. This coming Wednesday. For speaking Ouhh I feel butterflies in my stomach. Aigoo. Wish me luck yah people outhereee!! pleaseeee :D






Monday, June 25, 2012

Monday Wordless


Hewww sesukasuki jer aku buat monday wordless..supposedly wednesdaykan..nak hupdate lama dah tapi line lem nak mamp so tergendala la jadinyewww..nak tunggu rabu ni macam lambat sangat la pulakkk.hiks.

*picit untuk tumbesaran*

Okehh tacing 2 saat aku bila baca tu..ermm tak taw nak cakap apa..just 1 word.. Me also rinduu u.SANGAT!

And like finally..we are back like dolu-dolu..and hope semua yang terjadi nie berkekalan..tak maw dah jadi cam dolu-dolu..gaduh macam budak-budak..kata dah 20 tahun..matang dah kot..hewhewhew.

Tak berapa nak Monday wordless sangat..ahh bantaiii ler.. :p

p/s:So yeahh frenz..I love u and I miss u. :)

Friday, June 15, 2012

20 tahun sudaaa :)





Alhamdulillah ari nie ari Jumaat bersamaan 15 June 2012 usia aku genap 20 tahun..dah bertambah satu tahun..dah tak ada satu kat depan..dah bertukar kepada dua didepan. Erkk =_=" macam tak percaya je aku dah 20 tahun..rasa macam muda lagik jer..HAHA :D

First taime celebrates buffday kat umah sewa bersama-sama dengan housemates..well nothing special actually no cake at all..hewhewhew..tapi malam semalam kena sembur ngan bedak oleh dua orang roomates..fuhh nasib baiklah bedak kalo bagi tepung naya ja..dah la time tu tengah lali-lali baru nak tido..sekali kena sembur abeh satu toto penuh ngan bedak..muka rambut bantal berbedak..sesak nafas sebab wangi sangat hahaha..

Terkejut sangat-sangat kot masa dorang tetiba ketuk pintu malam tu..dah la buat suara macam ada sumthin emergency..then tetiba penuh bedak satu badan..adoyaiii yang jantung dah dupdapdupdap tak hengat..haihh apa-apa pun thanks la pasal bedak tuh..tido dalam kewangian malam tuh HAHA.



Esok balik umah.So, nak claim kek lahh hehe..bestnyaa..bley gak celebrate ngan family terchenta.Yelahh last year tak dapat so this year kena tebus balik la kenn??hee~

Ouh bytheway..a million thanks to my frenz sebab wish my buffday..thanks jugak kat Fb sebab tolong ingatkan dorang buffdayku ini..hohoho. Terharu ceq taw!hiks :DD









Sunday, June 10, 2012

Angkara Air


Perghh tajuk macam gempak tak gempak je kan..Angkara air dah macam bunyi angkara saka je..seram-seram gitu HAHA.

Baru masuk ari kedua dok kat umah sewa ni dah jadi macam-macam.Betullah orang cakap pengalaman mematangkan kita *erkk ada kaitan ke?* huhu. Ari nie masuk ari kedua dok umah sewa tetiba boley pulak tak ada air.Duhhh macam whatthefishcake jer kan..macam mana nak mandi,nak ambil air semayang, nak wat cebok? dah la tak bapa familiar sangat dengan kawasan ni. nak mintak tolong orang pun tak kenal sapa-sapa lagi..nasib baik la ada member yang dok berdekatan dengan umah.boleylah buat tumpang mandi,sembahyang ngan ehemehem..alahh korang pikio sendirilah tak kan yang tu pun aku nak habaq jugak kot?Hewhewhew.

Dan tadi..kami berlima dengan penuh gigih p angkut air kat umah student-student lelaki.(dengan keizinan oke.) nasib baik dorang tak ada kat umah time tu..so kami terpaksa jugaklah p amek.ingat suka ka nak berangkut bagai nie??penat wooo!ini suma pikio takut kalo tetiba ada emergency case ke kan tengah-tengah malam buta..nayaa ja hehe.nasib baik la tak jauh sangat umah dorang tu. tapi dalam dekat tu semput jugaklah nafas aku ngan yang lain.sakit pinggang jugak la mengangkat baldi-baldi tu.Pheeew! 

Dalam tengah bergelak ketawa gila-gila kami berlima angkut air tu tetiba akak sebelah umah buka pintu..dengan penuh prihatin dia tanya kitorang..

"Air tak ada lagi ke." ?(sebab kami ada tanya dia petang tadi so,kami gitaw la kata air tak ada)
kami cakap la tak ada..kakak tu kata alaaa kesiannya angkut air memalam camtu..hahah mau tak kesian oii..anak-anak dara pulak tuh hewhew.

So,akak sebelah tu datang umah tengok-tengok kot apa boleh tolong then dia pun tak taw cene nak buat dia panggil akak belakang umah pulak..then dorang datang bincang-bincang,borak-borak,sembang-sembang*pulun tulis banyakbanyak* then dorang buat macam mana ntah..p kat meter air then p peqosoh-peqosoh tengok pastu p kat bilik air tengok air dah keluar..dah dengar air turun ke tangki.(ouh untuk pengetahuan semua memang meter air dah buka yer hee :) ) Alhamdulillah..tamat sudaa kesengsaraan kami. kalo tak ada air memang parahkan..lebih oke kalo tak ada elektrik sebab boley pasang lilin.tapi kalo tak ada air nak wat guano?haihhh =__="

Esok dah la first day kelas untuk sem ni. nasib baiklah kelas petang.pukul 2.tu pun jenuh gak pikio nak mandi macam mana la pagi esok tapi Alhamdulillah selesai jugak masalah ni.Million thanks untuk akak-akak tu..jasa kalian semua amat kami hargai hewhewhew.harap-harap tak dak lagi la kejadian yang macam nie.tak maw dahhhh seqikkk! HAHA :D


















Friday, June 8, 2012

Tingkatkan Prestasi,Kurangkan Kontroversi

Haipp jangan salah sangka or ingat ini entry khas untuk cita Melodi kat TV3 tuh..nonono..nie entry untuk diri aku..yelah sempena dah masuk new sem nie kan so, macam azam baru untuk sem ni la. Dah sem 5 dah jadi hakak seniorr la sekaranggg..*senior la sangat hewhewhew* 


Ehem dah sem 5. sat ja masa berlalu..rasa macam baru kemarin ja masuk U dengan Orientasi bagai kat sini skang nie dah sem 5! *again ulang sem 5 motippp sangat*


Bila dah masuk sem 5 ni dah tak duduk kolej..dah kena dok luar..sewa umah. first taimeeee kot duk umah sewa ngan kawan-kawan dan kali ni dengan kawan-kawan kelas pulak bukan lagi dengan lovely roomates untuk 4 sem berturut-turut. Demm I really miss that moment. Rindu kat kolej..persekitaran kolej. Skang dok umah sewa persekitaran pon dah berubah. Kena pandai jaga sendiri sebab dah tak ada mak guard ngan pak guard dok ronda-ronda U..huhu. And now aku kat umah sewa dan hanya berdua dengan sorang lagi kawan aku. lagi 3 orang housemates belum balik lagi. bosan plus sunyi gila kot umah nie. dah la dengan tak ada apa sangat kat umah ni. Kot ada TV bley gak tengok kan. nasib baik la ada berokband peneman setiaku eventhough tak le laju sangat tapi boleylahhh~hewhewhew.

Okeh cakap pasai azam sem baru tu..of coz la kan nak kena pertingkat lagi..macam tajuk entry aku kat atas nuu..TINGKATKAN PRESTASI,KURANGKAN KONTROVERSI.

Kalo bab pretasi tu betul la kan..tapi kalo bab kontroversi ke kontrobasi ke kontrobesi or whatsoever tu aku tipu..naa aku kan budak baik manalah nak ada kontrobasi-kontrobasi nie suma...aku seorang student yang sangat mengikut undang-undang or peraturan yang ditetapkan tak kisahlah kat U ni ke or masa sekolah dulu.*betul tak tipu.tolong percaya yer kawan-kawan*HAHA :D
Err okey ada la jugak duatiga kali buat jahat. tambah-tambah masa dok kolej dulu lah..kalo ada apa-apa event kami tak turun kami dok senyap dalam bilik then tutup lampu. kononnya kami pun turun terlibat jugaklah padahal hampeh!hehe :p tapitapi..mostly kami join suma naa..semangat jer..yang jadi tak semangat nak join tu bila da sem 4 yelah sem akhir dok kolej..memang tak rajin sangatlah join..kalo join pun sem depan I mean sem 5 ni kena dok luar serupa tuh jugak kenn..*otakjahatsungguh*hihihi


Oleh kerana sem ni dok satu bilik dengan budak dekan setiap sem..4 flat untuk sem lepas*bapak cekang ini budak *beza betul dengan result aku huhu..so, kena la struggle lebih dan lebih untuk mencapai result yang lebeh better dari sem-sem sebelumnya.*nampak sangat result aku tequk..tu la main banyak..layan cita korea banyak tu tak kira Running Man lagi..hadoihh lagilah bertambah parah.hewww~

Okehlahh macam banyak sangat pulak membebel tak ketahuan hala kat sini..saja nak bagi hilang boring..line pon agak mendukacitakan so sampai sini dulu ler..btw wish me luck here people out there :)

Monday, June 4, 2012

Berjimba Dengan Yang Tersayang

Malam semua..*ahaha dah sah-sah malam tak kan siang kot ehehe. Okehh disebabkan baru lepas berbuka..*err tak ada la baru sangat* so, perut kenyang, hati pun senang, barulah ada mood nak hupdate belog tersayang..wahhh dah macam pantun 3 kerat haaa..Hewhewhew.

Okeh memandang semalam seharian aku keluar berjimba dengan kawan-kawan yang tersayang..yang dah lama aku tak jumpa..at last plan kami untuk keluar berjalan dengan lancar.So, bila dah bergambar sakan tak hengat,malas nak cakap banyaklah kan..let pic do the talk..alahh ayat cliche' biasa la derr HAHA.  :D

 Cik Bam, me, and Chah :)

at Pizza Hut. Brunch time..breakfast come lunch hee~

Biasalah bila ada yang sudi belanja sanggup taruh perut sebab nak makan..A million thanks to Adilah and Ina sudi belanja kami-kami nie.Awww terharu taw..sayang ampa ketat-ketat lah..hehehe.

Fadhilah,Adilah and Ina..dua-dua gadis yang berbaju merah nie la yang belanja kami-kami :)

Selepas dah melantak tak hengat dunia..apa lagi jenjalan la..beli barang sikit then Fad kena balik..so, kami sume decide untuk balik..tapi bukan balik umah terus sebab masing-masing belum puas berjimba then memang dah plan awal nak pergi jenjalan dulu. ingat nak pergi muzium padi tapi disebabkan masa tak mengizinkan takut nanty sampai muzium tutup buat penat je so end up decided pegi tasik Jitra. Tapi before tu patah balik g amek Ina dulu sebab dia p Tesco naik motor.itulah padahnya bila mandi lambat kan dah kena tinggal hewhew. 

Me at Tasik Jitra. cantek juga la tasik ni. first taimeee sampai sini hee~

Ramai betul orang kat tasik tu..dengan family la..kawan-kawan macam kami-kami nie and tak lupa jugak kapel-kapel dan adek-adek kapel. ehh?HAHA :D
Yer adek-adek yang masih sekolah duduk berdua-duaan dekat-dekat macam apa jer tengok..adehh sekolah dulu la dek oii!huhu.

Ouh tak lupa jugak pengantin-pengantin baru..awww so shuwittt :p



Me:Auchakkk!HAHA :D


Ada yang kenal aweks nia tak?nie la Cik Bam pemilik belog jomkitabebel tu. 
*klik kalo nak berkenalan hehe :p*

Cik Bam pun ada hupdate pasal nie jugak. boleh la terjah belog dia jugak hee~

Ina..masih single. ada yang berminat??Hewhew.



Last pic. ada lagi sebenonye tapi malas nak upload line lambat tak ketahuan hala..geram tau heww.

Fuhh penat-penat. line berokband mengong puas tunggu nak upload satu pic pon Tsktsktsk T__T

Okeh la dah penat menaip..daa for now peeps 
Adiosssa~ :)

Monolog dalaman : Al-Fatihah buat seorang blogger yang meninggal ari nie. muda lagi tapi Allah lebih sayangkan dia. Al-fatihah buat Yasmin Hunwick. even tak kenal dia tapi sama-samalah kita doakan dia. Dari Allah kita datang kepadanya jugak kita dikembalikan. :(








Seteresss!


Arggghh STRESSSS!!*menjerit ala-ala gary Running Man* Hewhewhew

Stress bila bapa puluh kali buka website uitm tp still tak leh daftar course. Stress bila buka sampai tujuhlapansembilan kali masih sama jugak. Acene nie?macam mana nak daftar kalo kelas pun tak buka??adoyaii apa kes ntah buka 3 kelas ja padahal taw ja kelas before sampai 5..haihhh meroyan aku pikio pasal nie..cepat la buka..nanti tak sempat daftar kelas penuh dah dapat masalah lain pulak.tak suka taw.Huhuhu.

Monolog Dalaman : Tengah menghitung ari untuk kembali ke Merbok terchenta..adesss sadisnya bila pikio bapa ari ja lagi nak dok kat umah..lepas nie dok umah sewa plak. new environment.macam mana lah nak adapt hewhewhew.