♥ THEY ARE MY SUNSHINE ♥

Sunday, June 10, 2012

Angkara Air


Perghh tajuk macam gempak tak gempak je kan..Angkara air dah macam bunyi angkara saka je..seram-seram gitu HAHA.

Baru masuk ari kedua dok kat umah sewa ni dah jadi macam-macam.Betullah orang cakap pengalaman mematangkan kita *erkk ada kaitan ke?* huhu. Ari nie masuk ari kedua dok umah sewa tetiba boley pulak tak ada air.Duhhh macam whatthefishcake jer kan..macam mana nak mandi,nak ambil air semayang, nak wat cebok? dah la tak bapa familiar sangat dengan kawasan ni. nak mintak tolong orang pun tak kenal sapa-sapa lagi..nasib baik la ada member yang dok berdekatan dengan umah.boleylah buat tumpang mandi,sembahyang ngan ehemehem..alahh korang pikio sendirilah tak kan yang tu pun aku nak habaq jugak kot?Hewhewhew.

Dan tadi..kami berlima dengan penuh gigih p angkut air kat umah student-student lelaki.(dengan keizinan oke.) nasib baik dorang tak ada kat umah time tu..so kami terpaksa jugaklah p amek.ingat suka ka nak berangkut bagai nie??penat wooo!ini suma pikio takut kalo tetiba ada emergency case ke kan tengah-tengah malam buta..nayaa ja hehe.nasib baik la tak jauh sangat umah dorang tu. tapi dalam dekat tu semput jugaklah nafas aku ngan yang lain.sakit pinggang jugak la mengangkat baldi-baldi tu.Pheeew! 

Dalam tengah bergelak ketawa gila-gila kami berlima angkut air tu tetiba akak sebelah umah buka pintu..dengan penuh prihatin dia tanya kitorang..

"Air tak ada lagi ke." ?(sebab kami ada tanya dia petang tadi so,kami gitaw la kata air tak ada)
kami cakap la tak ada..kakak tu kata alaaa kesiannya angkut air memalam camtu..hahah mau tak kesian oii..anak-anak dara pulak tuh hewhew.

So,akak sebelah tu datang umah tengok-tengok kot apa boleh tolong then dia pun tak taw cene nak buat dia panggil akak belakang umah pulak..then dorang datang bincang-bincang,borak-borak,sembang-sembang*pulun tulis banyakbanyak* then dorang buat macam mana ntah..p kat meter air then p peqosoh-peqosoh tengok pastu p kat bilik air tengok air dah keluar..dah dengar air turun ke tangki.(ouh untuk pengetahuan semua memang meter air dah buka yer hee :) ) Alhamdulillah..tamat sudaa kesengsaraan kami. kalo tak ada air memang parahkan..lebih oke kalo tak ada elektrik sebab boley pasang lilin.tapi kalo tak ada air nak wat guano?haihhh =__="

Esok dah la first day kelas untuk sem ni. nasib baiklah kelas petang.pukul 2.tu pun jenuh gak pikio nak mandi macam mana la pagi esok tapi Alhamdulillah selesai jugak masalah ni.Million thanks untuk akak-akak tu..jasa kalian semua amat kami hargai hewhewhew.harap-harap tak dak lagi la kejadian yang macam nie.tak maw dahhhh seqikkk! HAHA :D


















4 comments:

Cik Bam said...

alahai kesiannya berangkut ayaq bagai.. hehe :)

syieda_syaada said...

tu la weh..ang bukan nak mai tolong aku ka kan hehe..

Kesuma Angsana said...

so hargai air dan guna secara berhemah

syieda_syaada said...

Kesuma Angsana>>yerp semestinya hahah