♥ THEY ARE MY SUNSHINE ♥

Tuesday, December 28, 2010

Rindu Sekolah-Duit ohh duit


Salam semuaaa ^__^

Da penat berjalan-jalan di blog orang..selalu macam nie taw asal nak update jer mesti baca blog orang dulu konon nak cari mood untuk blogging tapi hampehhh lagi tak dak mood ada la..tapi malam nie aku gagahkan jugak untuk update 1 entry..oke ah tuh kan2?hee~

Bangun pagi tadi tetiba teringin nak pegi sekolah*buang tebiat ke hape budak nie* even sekarang nie bebudak sekolah tengah syok2 bercuti..kan adek2 kan?hehe tapii aku bukan rindu nak kesekolah sangat pon tapi aku rindu nak dapat duit belanja ke sekolah..boley macam tu?HAHA :D

Dulu before pegi sekolah ayah mesti bagi duet sekolah.Masuk form 5 ayah bagi untuk seminggu terus..dapat la 10 hengget..ye la sehari 2 hengget..kadang2 tuh 10 hengget tak cukup dengan nak bayar duet buku la..duet kelas la..duet photostat la etcetc..tak sampai bapa ari kena mintak lagik kat ayah hehe..Tapi yang bestnya time SPM wuuu bukan best sebab nak jawab SPM tuh..tapi best sebab dapat duit dari ayah la..time SPM tuh ayah bagi duit ikut bilangan ari yang ada paper..aku exam seminggu jer so dapat la 70 hengget..haa jangan memain 1 ari 10 hengget tu..weee~kayo sat den hohoho..

Yang tuh kisah time exam lepas exam lak time nak dapat result ayah janji 1A 5o hengget..5A 500 hengget..aku dengar2 mata terus jadi $__$.Ye la aku target 5A(dengan konfiden konon nak dapat 5A) tapiii sayanggg aku tak dapat target aku..aku just dapat 4A*sobs*

Duhhhh tetiba jer kan buat entry pasal duit belanja nie..bukan apa sekarang nie waa manyakk sesak..esok nak pegi shopping barang2 nak balik Uitm..tetiba jer teringat zaman2 yang agak banyak duet..nampak gayanyaa memang ayah la yang jadi mangsa esok..mwahaha *evil laugh*

Monolog dalaman : Buat adek2 yang bersekolah tuh selamat kembali ke sekolah..buat kakak2 pulak selamat kembali ke U masing2..*tetiba jer*HAHA :D

4 comments:

Kayun said...

ahaha..rindu skolah jugak xD

nuR izyan said...

tulah rndu pula zmn skolah..
dulu pi skola pon nk duit byk..hehe..nk beli kopok byk2 :)

syieda_syaada said...

Kayun-->>haha tu la rindu btol kat skolah hee~

syieda_syaada said...

Izyan-->>hehe btol3..