♥ THEY ARE MY SUNSHINE ♥

Monday, November 29, 2010

Alamak tersalah masuk daaa!

haha maw gelak guling2 bila teringat pasal kejadian tragis lawak tuh..walaupon benda tuh da terjadi kalo tak silap aku 2 tahun lepas tp aku still ingat lagi..nak taw apa yg tersalah masuknya?jengjengjeng...


begini al kisahnya...
time tuh kalo tak silap aku bln puasa..ermm aku dan mak ayah aku nak pegi umah akak aku kat Kulim..biasa ahh kat area2 kulim boleh dikatakan byk indian..time berbuka tuh ada singgah kat kedai mkn pattani tp ayah tak mau mkn so kami just berbuka minum air je la..so lepas berbuka tuh kami pon meneruskan la perjalanan ke umah akak..then before sampai umah akak tu ada satu kedai mkn..jual mee kuah kot kalo tak silap..cehh ayah dgn konfidennya nak masuk mkn..yg aku and mak tak maw sbb mmg nampak mcm kedai india..tapi ayah nak masuk gak so nak tak nak kena masuk gak la..nahhh skali masuk mmg btol la mmg KEDAI INDIA pon..ayoyo amma appa..malu siot..yg indian2 kat situ mesti terkejut tahap dewa tgk pak lebai masuk kedai dowang ekeke..utk tdk menghampakan tuan kedai tuh ayah pon beli air kotak(act utk cover malu) hohoho..tapi aku mmg tak sentuh langsung air tuh..ayah sowang jer yg minum..adehhhh mmg tragiss btol la.. =,="

so moral value from this story:kenalpasti dulu kedai makan yg anda nak pegi or masuk tuh before masuk..nty takut jd mcm cita nie plak..ekeke

2 comments:

wanyusnira said...

hehe.. sian ayah syaada.. akak pun slalu siasat jgk dlu kalo nk msk kdai makan.. pasni jgn tsalah msk lg k!

btw, slmt knal! :D

syieda_syaada said...

haha tu la..oke akak thnx sudi singgah..salam knl jugak yer :)