♥ THEY ARE MY SUNSHINE ♥

Friday, February 26, 2010

Thursday, February 25, 2010

comp class


wahhh td baru lepas tgk cita PENUNGGU GUNUNG RAYA..not bad la cita dia tapi yg aku pelik tuh tak per ke kalo blakon cam tuh?maksud aku ye la cam sembah2 jin aper sume tuh..haiyaak tak tawu la aku layan jer jgn terikut2 sudaa btol tak?heee~

ermm ari nie last day uh aku pegi klaz komp tuh..ari nie gak ade wat exam..aku men hentam kromo jer wat exam tuh..yg igt and taw bape jer pon yg lain..hentam saje la labuuu wawawa..yg paper obj tu main bulat jer and yg wat komp tu ermm bley2 la..ye la da bley bincang..cuba tak bley maw nganga gak la aku hek2..

urghh penat2 rasa cam nak tido awal jer ari nie.. mood nak on9 pon da terbang ntah ke mana la..huhu so bye for now :))

P/S:td ade bli novel baru ..tajuk dia TERBANGLAH SAYANG..ermm suam2 kuku jer kot cita dia..tapi arap2 la best ngeee~

Wednesday, February 24, 2010

bosann dowh

waaaaa bosannnnnyaaa..hushh2 mlm2 dok menjerit2 plak heee~ tp serious ahh aku bosan sampai tahap nak menari break dance da nieHAHA

bila laa nak bln 3 nie..lambatla plak aku rasa..ehh aku tak sabar tunggu bln 3 bkn tak sabar tunggu nak tgk result..aku tak penah tunggu reult tp result yg slalu tunggu aku act aku tak sabo nak keje la..

ermm apa la aku mepek mlm2 buta nie..tido lagi bek..

sedey+happy



waaa sedey nya bila dpt taw yg 1 of my kitty da mati smalam..adoyaii sedey sgt2 coz tak bley tgk dia membesar..grrr grr and i felt so guilty..tak taw la nape aku rasa bersalah sgt..aku rasa mcm aku salah sbb tak jaga dia btol2..now tinggal 2 jer ank kucing..*sobsobsob*



tak bley da tgk dia bermain2 dgn adek badek dia yg laen..men lompat2 kejar2..huhu sedey2..

eh2 dah2 tak maw mood sedey2 da..ermm aku rasakan aku nak...
nari la

heheh tak2 aku rasa aku nak tubuhkan 1 lagi blog(act da ade pon hehe)utk aku menulis novel..erm amacam ok tak?tapi wat masa skang aku tak start tulis lagi la coz tak bape nak ada mood sgt heee~nanti2 bila da tulis akan ku lancarkan disini..insya-Allah

Tuesday, February 23, 2010

terlupa daa




ehhh2 baru aku pasan sumtin..
aku baru pasan yg aku..
lupa letak gambo KIM BUM OPPA aku la kat blog nie..
haiyaaaa mcm mana bley lupa nie..
naseb bek dia tak majuk..
HAHA poyoooo :D

wahh3..beso la plak gamba kim bum oppa nie..lebey beso dari gambo hyun joong oppa aku..tak bley jd nie bek aku letak 2 gambo hyun joong..apa mcm?HAHAH

eh dah2..2nd post nampak tuk ari nie..nampak sgt yg aku nie dilanda KEBOSANAN yg amat sgt..weee~

i loikee

helloo peepos..
how are ya doin?
weee~im totally bored la..
doin nothing at home..
just on9-ing..
teevee-ing..
novel-ing..
sms-ing..
ngeee~aduhhh lapo la plak..
wahhh baru aku igt yg aku tak mkn lagi lah..
bekfast pon blom ah tadi..
nothin to eat act heh.


ehh noe what??
i lovee my blog..
tapi wat masa skang nie la..
masa2 akn dtg tak tawu la HAHA :D
tawu tak napa aku cari sgt2 cursor yg ada sparkling2 tu?
sbb aku suka la wa3..
actkan...
aku suka main benda tu..
HEHEHE
benda tu cute sgt..
bg aku la..
yah i noe2 childish enough heee~

ermm k dah byee nak g mkn plak..perot aku pon da dok bernyanyi minta diisi..byee olz..adiosssaa

btw credit toDEE for d cute cursor and sparkling tu..tahnx a lot :))

Sunday, February 21, 2010

tak taw nak letak ape as d title :)

helloo2 peepos..
wahhh bosan la ini ari..
ermm ari nie sepatutnya bff dtg umah uh
tapi yahh tak jd plak..
so esok je la kami lepak-ing sama2..
ehh tak2 bkn lepak uh tp studyingHAHA
poyo jer study konon..
sek da abes laa
tp kami plan nak ulangkaji balik apa yg kami blaja kat klz komp tu
coz khamis nie ada ujian T___T

OUH yahh kemarin bff anta msg..
dia kata result SPM mb akn kua 16/3..
baca btol2 k its MAYBE

so tak taw la btol ke tak
and2 teacher jas pon ada kata SPM mb akan kua
1 or 2 minggu selepas STPM..
so kwn2 yg seangkatan dgn ku..
GET READY YAHH!!
(aku pon tak ready lagi HAHA)


alahaiii agak2 mcm mana la result aku nanti ek?
BAGOSS ka?
TEROKK ka??
OKEYY2 jer ka??
gahhh idh d answer la..
grr grr
i just hope d best


YA ALLAH...
5 A'S pleaseeee..
as my target
pleaseee (-__-)
AMINNNN*pray hard*

Saturday, February 20, 2010

no title


gamba tak da kena mengena langung dgn entry LOL

As u guys can see
i change da skin again..
erm act tak plan pon tuka skin nie..
tapi bila aku edit punya edit skin yg sblom nie
tetiba jer jd mengong..
background ilang,post ilang
haiyaaa nak tak nak kena gak la tuka skin..
tapi bila da tuka aku jatuh chenta plak dgn skin nie HAHA..
ermm aku tambah ckit stuff2 yg comel
kononnya nak bg cun la..
tapi tak la cun mane pon huahuahua


ouh yahh lupa plak aku..pheww legaa gila bila taw kata 25 nie result STPM yg kua bkn SPM..legaa sgtsgt heee~ :)

Thursday, February 18, 2010

result?

ANNYONG HA SE YO..
gahhhs result SPM akn kua 25 nie..
haishh btol ker eh?
adoyaii harap2 la tak btol..
aku tak ready lg la weyh
huhuhu
haiyaaa forget about dat for awhile
and lets story about today hor?heheh
ermm today as usual had class comp..
pheww lucky uh cg didnt remember bout d presentation..
so we just proceed wif d internet stuff..
haiyaa kami2 da terror uh cg kalo bab2 internet nie..*bongkak gila*HAHA
cg tak ajo per sgt pon just ajo anta email kat ramai org..
erm then cg soh kami tulis email kami masing2
so kami2 suma pon tulis la..
lepas tu cg bley wat spoil plak p baca email aku kuat2..
haiyaa
daa la ramai org kat lib ari nie..
aku pun pa g slamba badak jer shout kat cg..
"CG PELAN2 CKIT UH"
HAHA
cg kata la napa tak maw bg depa dgr eh takot depa amek email..
ishhh cg nie
idok ler gitu..
aku taw la email aku tu CUTE LOL..
*perasanperasan heee*

ehh aku taw la aku nie udah abeh skolah..ade jer org nak pinjam brg ann..ermm aku tak kisah horr kalo nak pinjam barang aku tapi jgn wat harta udah ler..haiyaaa tadi pinjam buku contoh karangan ari tu kalkulator aku..yg kalkulator tu tak bg2 lg pon..grrr SODBARO jer laa huhuh -___-

Tuesday, February 16, 2010

learning korean



ANNYONG HA SE YO..MWUH HA SE YO?waaa see2 im learning korean right now heee~ -____- blaja kat mana?tak yah susah2 g kelas just tanya kat pak cik google jer..he's noe everything bhahahah..ermm byk gak word yg aku dpt..so aku akn teruskan pembelajaranku ini..mana la nak tawukan nnt aku akn mahir berbahasa korea bley la pegi korea jumpa hyun joong oppa aku..mwahahaha berangan sak..

ermm masa blaja ptg tadi mula2 tu aku take note..behh bila da makin panjang ayat dia malas la plak nak salin so aku pun amek keputusan berani mati untuk print out je word2 tu..knapa aku ckp keputusan berani mati?sbb tu1sttime aku guna printer tu..slama nie tak terpikir pun nak guna tp korea punya pasal kan ku sanggup guna HAHA :D

and2 masa tgh syok2 print word tu tetiba jer printer tu STUCK..grr tak taw nak wat cam na so tinggal je la cam tu then my brudder balik dia tgk so dia wat kan..pheww nasib bek bley kalo tak ermm ntah la HAHA :0

urghh learning korean is fun..dont u think so my fwenz?err i think better i stop here wanna continue learning korean.. :)

AN NYONG HI-KA SYE YO.... :DD

Sunday, February 14, 2010

me and fwenz :)



to be frank..i like dis pic even i look weirdo0 in dat pic..step poyo uh minum2 air sgala..haus la konon heee~



Its a candid pic!hahah chah and syud tgh khusyuk berabiss dgr bob berstory..and aku plak tukang snap gamba LOL!




and yah to be frank AGAIN..i like dis pic too..pic tuh ditangkap time tgh jln nak pegi umah syud..and i think ina look good in dat pic heheh -_____-

nothing in dis post..just wanna make my frenz be FOFULAR at my blog..HAHA lameeee :)

Friday, February 12, 2010

just copy and paste



JEJAKA berusia 24 tahun bernama Kim Hyun Joong ini bukan sahaja dikenali sebagai ketua band pop SS501 tetapi juga Yoon Ji Hoo, wataknya dalam drama bersiri popular Boys Over Flowers yang kini hangat ditayangkan di 8TV.

Namun, tidak ramai yang tahu perjalanan seninya yang dimulai pada tahun 2005 tidak semudah disangka. Dia pernah menangguhkan pengajiannya di sekolah tinggi selama setahun demi mendalami ilmu muzik.

Dia juga pernah melarikan diri dari rumah sebanyak dua kali kerana keluarganya menentang keras impiannya yang ketika itu ingin bergelar seorang pemain bass dalam sebuah band rock selepas membeli album kedua Seo Taeji & Boys.

Meskipun ditentang dan tidak mendapat sokongan daripada keluarganya, impiannya untuk bergelar seorang pemuzik tidak pernah padam.

Ketika masih bersekolah, dia telah bekerja separuh masa di restauran demi mengumpul wang untuk membeli gitar dan sehingga kini tabiat menyimpan duit terus tersemat dalam dirinya.

"Saya telah mendidik diri sendiri bagaimana untuk hidup dalam masyarakat. Walaupun ketika itu, usia saya terlalu muda untuk memahami semua masalah orang dewasa.

"Bagi saya setiap minit yang berlalu adalah wang. Jadi sejak dari belasan tahun sehingga hari ini, saya bekerja bersungguh-sungguh untuk mendapatkan wang yang banyak berbanding orang lain.

"Kehidupan saya tidak sama seperti rakan-rakan seusia yang lebih gemar berhibur dan sibuk belajar di kolej atau universiti. Ketika mereka sibuk dengan hal orang muda, saya sudah sibuk mencari duit, jadi saya tidak pernah buat perkara yang tidak mendatangkan faedah," katanya.

Menjadi matang sebelum usia, semuanya gara-gara kehidupan sukar yang terpaksa dilalui oleh Hyun Joong kerana memilih bidang yang tidak direstui oleh keluarganya.

Dia tidak pernah menyesal dengan keputusannya. Lihatlah nama Hyun Joong hari ini. Tidak menyangka, impiannya dulu untuk bersama band rock bertukar kepada band pop yang mempersembahkan nyanyian dan tarian seterusnya sebagai seorang pelakon, model dan juga ikon remaja baru Asia.

Hyun Joong - Yoon Ji Hoo, berbeza

Diakui, Hyun Joong memang cukup popular di Asia bersama bandnya tetapi, semuanya selepas dia terlibat dalam program realiti We Got Married bersama penyanyi Hwang Bo yang dipasangkan sebagai suami isteri dalam program tersebut.

Dek kerana program itu juga pengarah drama bersiri Boys Over Flowers tertarik dengan karakter bersahajanya lalu menawarkan watak Ji Hoo yang seterusnya telah membuka pintu yang cukup mudah buatnya.

Drama bersiri tersebut mencetuskan fenomena bukan di Korea malah Jepun, Malaysia, Singapura, Thailand dan beberapa negara Asia yang lain.

Karakternya dalam drama itu cukup memikat jiwa wanita apabila digambarkan sebagai seorang cucu bekas presiden yang kaya, budiman dan pendiam tetapi mengambil berat terhadap orang sekeliling.

Tutur Hyun Joong, meskipun wataknya dalam drama itu sebagai seorang yang mempelajari muzik tetapi hakikat yang sebenarnya, watak itu dan Ji Hoo cukup berbeza.

"Saya tidak boleh bertutur dengan wanita seperti mana Ji Hoo yang terbuka dengan perasaannya. Ji Hoo suka memberi kata-kata romantik tetapi tidak saya.

"Semua anggota lain, tergelak apabila melihat aksi saya di kaca televisyen. Terutama adegan yang ada babak yang memerlukan saya bercakap dalam bahasa penuh romantik," ujarnya tentang drama pertamanya itu.

Habis sahaja penggambaran drama Boys Over Flowers, penerimaan peminat terhadap jejaka yang juga boleh bermain piano dan gitar ini tidak sama seperti dulu. Popularitinya mengalahkan aktor sedia ada, malah, dia juga merangkul beberapa anugerah sebagai pelakon lelaki terbaik dan dilantik menjadi model dan duta 13 jenis produk.

"Populariti tidak datang dengan sendiri tanpa usaha keras. Tidak cukup tidur dan keletihan perkara biasa. Bagaimanapun ia bukan satu tabiat baik apabila saya disahkan menghidap insomnia yang menyebabkan saya sukar untuk tidur malam.

"Penyakit itu menyebabkan saya sentiasa keletihan kerana tidak cukup tidur dan terpaksa bangun awal pagi untuk bekerja. Bagi menjamin kesihatan, saya cuba mengubah cara kehidupan yang lebih sihat," ungkap anak bongsu daripada dua beradik ini lagi.

Jadual hariannya bertambah padat dari kebiasaan. Tetapi sudah moto hidupnya biar sibuk asalkan mendapat pulangan lumayan menyebabkan dia terus sibuk dengan single terbaru band SS501 yang cukup unik apabila masing-masing muncul dengan lagu solo.

Seterusnya Hyun Joong bersama anggota SS501 yang lain mengadakan konsert Persona Asian Tour pertama mereka yang bermula pada pertengahan Ogos 2009 dan Malaysia turut tersenarai dalam lokasi konsert yang sehingga kini belum disahkan tarikhnya.

Sedang sibuk dengan konsert, pada September tahun lalu Hyun Joong mencuri masa ke Jepun untuk mempromosikan drama Boys Over Flowers tetapi malangnya ketika dunia sedang hangat dengan virus H1N1, Hyun Joong juga dijangkiti virus tersebut dan terpaksa merehatkan diri dari segala aktiviti seni.

Berita itu cukup membimbangkan keluarga, syarikat pengurusan Daesung Entertainment dan peminatnya. Selepas dibenarkan keluar hospital tanpa membuang dia terus menjalani latihan untuk album terbaru mereka yang berjudul Rebirth.

Kini, SS501 hangat dengan lagu single, Love Like This yang telah berjaya menguasai banyak carta di Korea. Meskipun sudah meraih populariti tetapi Hyun Joong tetap berpijak di bumi yang nyata.

Dia tidak memasang angan-angan untuk menjadi seorang yang terlalu terkenal, katanya, cukuplah sekadar mampu menanggung keluarga dan menjalani kehidupan dengan gembira.

"Saya bersyukur dengan apa yang saya miliki hari ini, mempunyai keluarga yang menyokong dan rakan-rakan yang setia di sisi menyebabkan saya mahu bekerja lebih keras.

"Mungkin hari ini saya popular dan berjaya tetapi pada masa tiada siapa yang tahu bagaimana perjalanan kehidupan saya kelak. Sebab itu selagi saya mendapat permintaan dan mampu menghiburkan hati peminat selagi itu saya akan berada dalam industri seni," luahnya.



goshh i miss him badly..HAHA :D
btw i did'nt finish watch "WE GOT MARRIED" and "THANX FOR RISING US UP" yet..pretty lazy uh to watch act
but will continue watch it SOON..
ASAP!HAHA :DD
ouh yah credit to pelabuhansepi.blogspot.com for d info..
thanx a lot :))

cinta datang lagi :)



gahhhs.cita nie bestt.best sgt2 :) emm aku suka sgt watak RAISYA and FARIZ dlm cita nie..ermm RAISYA is an indian girl while FARIZ is a mix chinese and malay..cita nie best coz lain dari novel yg lain coz dia tak da watak jahat yg slalu muncul utk musnahkan sesuatu perhubungan tu..so bagi aku jalan cita dia mmg menarik walaupon tak dak watak jahat yg slalu org masukkan tok bg menjadii lebey menarik..overall cita dia mmg bestt and aku bg 9/10 coz ade ayat dia memeningkan kepala aku and aku perlu baca bapa kali utk paham.HAHA :)



ermm cita nie plak cita pasal adek RAISYA iaitu RANIAA tapi ku tak baca g ah..ermm mb nnt kot ku beli kalo ada..hee :) ouh yah cita CDL tu ada kaitan dgn novel RIA QISTINA..so u guys yg ade baca RQ should read dat novel too :)

Tuesday, February 9, 2010

annoying

what wrong wif him uh?kalo tak nak msg tak payah ah msg aku..nie tak bila reply cam nak tak nak jer..grrr geram btol la..mcm la aku kesah sgt kalo ko nak msg aku ke tak..i-dont-care and i-dont-want-to-care heh.anoyying boley?

excited ssgt :)


moshimoshi -___- gahhhs td baru lepas chat ngan akak yg jual novel on9 tu so aku tanya ah sal novel CINTA? yg aku cari tuh..ermm and ade lagi novel tuh so decide nak bli jer kat dia tp kena bank in duet ah..ermm pasal bank in2 nie igt nak minta akak jer tolong bank in kan..heee~and2 tadi pon da gtaw mak and ayah..cam dpt green light jer..bley la tuh ekekek..i'm soo excited to d max okey?tak sabo nak baca novel tuh teheee :)so da alang2 nak bli nie aku tanya ah si bob dia nak bli ke tak an..kalo nak bley ler order skali even kena byr duet tambahan tapi tak pe ah..huhu arap2 la akak sudi tolong g bank in kan duet tuh..AMINNN :)

Sunday, February 7, 2010

confused



I am what?heh.i am confused meh..didnt filled the UPU yet..urghh i dont noe what course dat i wanna take..but in my mind now just have.DIPLOMA PENDIDIKAN AWAL KANAK2..just dat okey?tapi layak ker ek aku nie jd cg?ermm tp aku mmg minat sgt nak jd cg..tak taw nape..jd cg tadika..okey what?aku pon mmg suka bdk2..heee~tp persoalannya layak ker aku?*sigh*

Friday, February 5, 2010

plan tak menjadi

ermm plan nak kua lepak ngan ina kat tepi laut tak jadi ah..alasan dia sbb BAHAYA coz byk indon,bangla etcetc..shesshh baru igt nak lepak2 sambil2 snap pic and amek lagu kat hp ina..ye ah org baru bli hp baru smalam la katakan..so byk la lagu best..haishh envy btol la..nak gak tuka hp baru tapi ntah bila la bley dpt..ermm nak arap lps kua result nnt?tu pon kalo result aku baik..kalo tak alamatnya tak dak harapan la aku huhuhu :(

eh tapi kan act aku pon takot gak la nak p lepak kat tepi laut tu..ye ah da lama tak p sana..mmg taw da kata bahaya tapi gatai gak plan nak p sana..hihihi -___- nasib g taw mak dlu kata nak p sana..bila mak da taw mmg tak bg ah..heheh so mlm nie g paso mlm jer la ngan ina..adehh lapo la plak perot nie..huhu k dah2 stop here..daa adiosssa

Wednesday, February 3, 2010

sleep at bff house :)


wth face!hahah abaikan..

ermm today planning to sleep over bob's house wif ina..so will be there this evening ard 5 p.m.just wanna accompany her while her mom at KL now but her dad is here heee~i bet its gonna be fun hangout together at dis nite..takot tak tido plak la mlm nie LOL.so tomorrow have comp claz as usual..gahhhs im wondering how eh 'ujian bertulis'would be?haisshh asa cam tak taw per jer bhahaha :)

Tuesday, February 2, 2010

random jer :)

moshimoshi T___T mood happy nie coz setelah sekian lama aku nak wak masuk gamba dr hp ker pc baru bley td..ish3 terok?mmg terok pon heee~ye la masa baru dpt hp nie lupa plak nak soh along ajo..so pg td asa cam tak puas ati jer so try lagi skali and atlast yeahh bley jugek*clapclap*LOL

emm act tak der per sgt pon nak update tapi just nak update sal my niece.gahhhs rindu ah sama my niece..just kidnap dik Nur piccas at my brudder inlaw punya FB..hee~



NUR ZAHIRAH SHAFIKAH :)




CHA :)

bdk demam..olololo demam windu kat maksu dia ah tuh..ye ah the one and the only one maksu yg dia ada..bhahah pasan gla aku hee~ :p

Monday, February 1, 2010

sadisss

hello ppl..doin good?
great :)
erm act tak da benda sgt pon nak story tapi nak cita ckitla pasal pembunuhan yg kejam..
heee~ayat tak bley blah bhahaha :D
erm apa yg aku rasa pd mlm tu btol2 jadi weyh..
ermm cita dia cam nie
err besa ah aku kan suka tido lewat pastu ada 1 mlm tuh time nak tido aku ada dgr anjing menyalak dkt blakang umah aku
so aku apa lg mula ah pk mcm2 teheee
bunyi anjaing nyalak tuh dkt sgt..
erm pastu aku agak da ntah2 dia ada mkn ank kucing per kat blakang umah tuh..
beh kemarin my mom bg taw kata ank kucing tuh kena mkn ngan anjing..
so mmg btol ah apa yg aku qasa mlm tuh..
sedey gak la coz ank kucing tuh come2 bulu gebu
adehhh aku nie mmg tak bley ah tgk haiwan2 yg jinak cam kucing or arnab mati..
cepat jer rasa sedey sobsob :(




eh2 jgn salah paham tuh bkn kucing yg mati kena mkn ngan anjing tuh..
tp tuh kucing aku..ye la bila cita sal kucing jer aku pon tingat la kat kucing aku nie..
ermm dia da lama hilang kena curik!
urghh i miss my kitty
tp skng da ada pengganti 3 ekor..
comel gak tapi dia lagi comel heheh :)